Meloui – melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto’s

2013-03-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Het recept van hoe je Meloui / Melwi of ronde msemmen kunt maken. Dit recept heb ik al een paar jaar van mama en ze zijn echt een succes! Als je er handig in wordt, kan je ze ook vullen met kip of spinazie. Voor dit recept gebruik je alleen smida (griesmeel), dus geen bloem. Dit is een apart gevalletje. Je moet blijven kneden tot het een deeg vormt, niet lang hoor. Na een paar minuten heb je al een deegbal en dan hoor je nog even te blijven kneden. Als je ze eenmaal maakt wil je geen andere meer!

Ingrediënten

  • - Fijne Smida, ongeveer 400 gr ( fijn griesmeel)
  • - zout
  • - wat droge gist ( half theelepeltje)
  • - lauw water
  • Verder:
  • - zonnebloemolie
  • - boter

Werkwijze

Stap1

Neem eerst fijne smida, zout, droge gist en lauw water. Dit alles kneden, heeeeeeeeeeeeel goed kneden. Je mag geen korreltje smida meer voelen.

Stap2

Vervolgens in balletjes verdelen, deze invetten met wat olie/boter mengsel en laten rusten. Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 1

Stap3

Daarna de meloui vouwen, Tijdens het vouwen deze met ongesmolten boter besmeren en besprenkelen met olie. Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 2 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfotos 3 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 4 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 5

Stap4

Na het vouwen nog eens laten rusten ( anders gaat het deeg scheuren als je het platdrukt). Als het deeg een beetje uitgerust is, druk je alle rolletjes een voor een plat en natuurlijk mooi rond 🙂 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 5

Stap5

Vervolgens bak je ze een voor een af in een pan.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.