Mini msemmen – rghayef

2005-10-17
  • Opbrengst : 6 stuks
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor 6 stuks
    - 350 gram meel
    - 150 gram fijne smid, griesmeel
    - zout
    - ongeveer 250-300 ml water.
    - olijfolie
    - boter, (bona)
    - smid
    - zonnebloemolie

Werkwijze

Stap1

Vermeng het meel met het griesmeel en het zout.

Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een stevig deeg hebt. Kneed dit zeker voor 5-10 minuten goed door.

Stop het deeg in een plastic zak en laat het net zo lang rusten als je zelf wilt. Ik laat het meestal een half uur.

Kneed het deeg nog even op een tafel voor 3 minuten.  Vorm gelijke bolletjes en leg deze op een ingevette ondergrond. Dek ze weer af met plastic en laat ze weer voor 10 minuutjes rusten.

Maak een papje van  2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel olijfolie en boter.

Maak een bolletje rond en plat tot je de ondergrond kan zien. Bestrijk deze met een paar lepels boter(het papje).Strooi er een beetje griesmeel over.

Vouw dan de helft naar je toe en bestrijk deze weer met het papje en griesmeel.

Vouw de andere helft van je af en weer een beetje boter, en griesmeel. Nu vouw je de zijkanten naar binnen.

Vorm er zo vierkantjes van.

Leg elke vierkantje aan de kant en werk ze allemaal af.

Zet de pizzapan aan, op de laagste stand.

Maak het eerste vierkantje wat platter en bak deze in de koekenpan aan beiden kanten goudbruin.

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door miss france aan 24-10-2005

    waar blijft jou recept

  2. Geplaatst door miss france aan 27-10-2005

    heeeeeeeeeey ik wil jou recept

  3. Geplaatst door zahra_i aan 28-10-2005

    he dame wil je het recept aub voor el3ied erop plaatsen dan kan ik ze maken dankje

  4. Geplaatst door moslima aan 28-10-2005

    ik hoop dat je zo snel mogelijk de recept plaatst, voor el3ied a.u.b.
    Sukran.

  5. Geplaatst door moslima aan 28-10-2005

    ik hoop dat je zo snel mogelijk de recept plaatst, voor el3ied a.u.b.
    Sukran.

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 01-11-2005

    Dames het recept staat er op.
    Ik kan deze weer niet wijzigen dus de foto staat nu 2x onder deegwaren

  7. Geplaatst door Aatje aan 02-02-2009

    Waar is dat recept..?

  8. Geplaatst door meryama aan 14-09-2009

    ik zie geen recept hoor

  9. Geplaatst door Queen Latifah aan 19-09-2009

    Recept is dek ik net als de normale lemsemen alleen maak je ze klein.

    150 gr. smida
    300 gr.meel
    zout
    lauwe water

    goed kneden en even laten staan
    vervolgens mini-balletjes maken en even laten staan.
    bij elke balletge gebruik je olie en boter om het dun te maken. vervolgens vouw je ze op en doe je ze 1 voor op een hete bakplaat (ongesmmerd )..

    later kun je er honing op doe!!!!! Erg lekker….

  10. Geplaatst door blondprinsesje aan 11-01-2013

    msemen mislukt altijd bij me pfff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.