Minibroodjes gevuld met pikante kip

2009-09-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1 pak broodmix voor kleine witte broodjes (koopmans)
    *400 gram kipfilet
    *2 fijngesneden sjalotjes
    *3 eetlepels ketjap manis
    *2 eetlepels chilisaus
    *1/2 eetlepel citroensap
    *1 theelepel gembersiroop
    *1 fijngesneden teentje knoflook
    *zout en vers gemalen peper
    *2 eetlepels olie

Werkwijze

Stap1

Bereid de broodmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, rijzen op een tochtvrije, warme plaats.

Verdeel het deeg daarna in 12 gelijke bolletjes. Leg deze op een bakplaat en dek ze weer af met een vochtige doek. Laat de broodjes wederom rijzen op een tochtvrije, warme plaats.

Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sjalotjes, knoflook, ketjap, gembersiroop, chilisaus en citroensap. Breng dit indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het geheel 15 minuten marineren.

Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en vang de marinade op in een kom. Bak het vlees in een ruime pan met olie snel gaar.

Voeg daarna de marinade weer toe en laat het geheel nog 5 minuten samen stoven. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Als de broodjes voor de helft zijn gerezen, maak dan aan de onderzijde een opening en schep hierin 1 eetlepel kipvulling.

Vouw de broodjes weer dicht en plaats ze met de naad naar onderen terug op de bakplaat.

Dek de broodjes weer af en laat ze nog zo'n 20 minuten rijzen.

Bak ze daarna goudbruin en gaar in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveer ze meteen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door martine aan 04-09-2009

    lekker!!!!!!! bedankt voor je recept
    🙂

  2. Geplaatst door kookgraag aan 05-09-2009

    kan ik ook gewonw bloem gebruiken? of worden ze dan hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.