Mokh el sheikh – Amandelkoekjes

2014-09-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Gebruik bij dit recept overal dezelfde kom voor, gewone en soepkom.
    - 1 kom amandelen (ongeveer 350 gr heb ik gebruikt)
    - 1,5 kom poedersuiker
    - Paar druppels vanille aroma
    - 2 eiwitten
    - Kleurstof naar keuze (hoeft niet)
    Vulling:
    - 1 kom gebakken en gemalen amandelen
    OF
    - 1 kom kokos
    - 1 kom gemalen biscuitjes naar keuze
    - 250 gr boter
    - Paar druppels vanille aroma
    Garnering:
    - Kokos
    - Zilveren parels (als je die hebt)

Werkwijze

Stap1

Pel de amandelen, bak ze en maal ze daarna fijn tot poeder.

Meng het met de poedersuiker en vanille aroma en voeg eiwit beetje bij beetje toe. Je denkt misschien dat het te weinig is, maar dat is niet zo. Mocht het geen marsepein worden, dan kun je er iets meer eiwit bij doen.

Als je wil, kun je er kleurstof doorkneden. Leg dit afgedekt aan de kant.

Pel, bak en maal de amandelen voor de vulling fijn. Meng dit met de gemalen biscuitjes (of meng de kokos met de biscuitjes). Voeg vanille aroma toe en de boter op kamertemperatuur en in stukjes. Kneed dit goed door tot een mengsel. Het hoeft geen deeg te zijn, als je het samenknijpt moet het wel bij elkaar blijven en niet uit elkaar vallen.

Maak je aanrecht nat en leg hierop een vel bakpapier (zo verschuift het niet en kan je de marsepein makkelijk uitrollen). Leg de marsepein erop en hierop plastic folie. Rol het marsepein dun uit. Maak een staaf van wat vulling en leg op de marsepein.

Doe dan je hand onder het bakpapier en breng de marsepein omhoog, vouw het strak om de vulling heen en trek het papier eraf. Vouw eventueel vanaf de andere kant ook om. Druk de randjes goed aan en rol de staaf even heen en weer zodat het goed gesloten is. Snijd in ruitjes.

Rol door de kokos en druk er een parel in.

* Deze Amandelkoekjes (Mokh el sheikh) hoeven niet gebakken te worden.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Dieet

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.