Notencarres

2008-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *100 gram suiker
    *150 gram roomboter
    *150 gram gehakte walnoten
    *3 eiwitten
    *70 gram bloem
    *1 zakje vanillesuiker
    Voor de topping:
    *150 gram poedersuiker
    *3 eigelen
    *chocoladehagelslag

Werkwijze

Stap1

Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanillesuiker.
Vermeng de gehakte walnoten met de bloem en voeg toe aan het boter/suikermengsel en mix goed door elkaar.

Klop de eiwitten stijf en schep dat door het notenmengsel.
Beboter en bebloem een vierkante bakvorm en stort daar het beslag in.

Laat ongeveer 20 minuten bakken in een matig warme oven gedurende 20 minuten. Kijk af en toe en haal de cake er uit als ze net bruin begint te worden.
Laat afkoelen.

Bereid de topping:
Mix in een kom de eigelen met de poedersuiker tot een wit mengsel. Bestrijk de notencake met dit glazuur en bestrooi het vervolgens met de hagelslag.

Laat drogen en snijd de notencake in vierkante stukken.

Plaats elk stuk evt. in een papieren cakevormpje.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door oma aan 14-10-2008

    hummmm ziet lekker uit een makkeijk

  2. Geplaatst door martine aan 15-10-2008

    lekker zeg die ga ik zeker een keer maken

  3. Geplaatst door sadiye aan 31-07-2009

    😀

  4. Geplaatst door ZOHRA78 aan 21-09-2009

    Hallo,

    Mebrok al-haid. Zo deze ziet er erg lekker uit en makkelijk. Zijn deze gebakjes hard of zacht? Kan ik deze ook in taart vorm maken? Ik ga proberen, dat is zeker.

  5. Geplaatst door sadiye aan 21-09-2009

    hoi zohra..
    ja dit is lekkere zachte cake en je kan een taart vorm gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.