Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

2018-01-17
Beoordeel dit recept:

Het eerste Valenciaanse paella recept stamt uit de 18e eeuw. Dit gerecht stond voorheen bekend als Valenciaanse rijst. De naam paella komt van de pan waarin dit gerecht gemaakt wordt. Deze naam is afkomstig van het Latijnse woord patella. De eerste paella gerechten werden gemaakt met paling, groene bonen en slakken. Door de afwezigheid van deze ingrediënten in andere regio’s werden anderen geïntroduceerd zoals konijn en kip. De actuele Valenciaanse paella wordt klaar gemaakt met konijn en kip. Voor de bereiding van dit gerecht wordt een speciaal type rijst gebruikt. Deze rijst wordt in deze provincie gecultiveerd.

Ingrediënten

  • - 500 gr paella rijst
  • - 1 kleine rode peper
  • - 0,05 gr saffraan
  • - 400 gr kipfilet
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - 1 kippen bouillon
  • - 1 ui
  • - 1 knoflook
  • - 1 citroen
  • - 1 paprika
  • - 200 gr doperwten
  • - Snuf paprikapoeder
  • - 150 gr gamba’s
  • - olie om te bakken
  • - 500 gr zeevruchten

Werkwijze

Stap1

Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, kip bouillon, rode peper en knoflook aan. Voeg de kipfilet in kleine stukjes toe. Vervolgens de zeevruchten in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe.

Stap2

Roer de paellarijst er door en voeg de saffraan er aan toe en roer ook het blikje tomatenpuree er door.

Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.

Stap3

Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is leg de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. Mocht je geen paella rijst kunnen vinden, dan kun je ook risottorijst gebruiken.

Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mosselen met risotto rijst en olijven

    Mosselen met risotto rijst en olijven

  • Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine

    Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

  • Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

    Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

  • Tajine van zoete kip met uien rozijnen en uien

    Tajine van zoete kip met uien en rozijnen

  • Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

    Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *