Pita broodjes

2012-07-29
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 gr meel
    200 ml warm water
    1 zakje gist (7gr)
    2 el olie
    1,5 el suiker
    1 afgestreken el zout

Werkwijze

Stap1

Doe alles bij elkaar behalve water en meng het. Doe er beetje water bij en dan ga je het kneden.

Doe er tijdens het kneden steeds water bij tot je soepel deeg krijgt. Je kneed het ongeveer 10 minuten. Het kan zijn dat je een klein beetje water overhoud.

Laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft. Kneed het nog een keertje voor 5 minuten en rol er een lange vorm van.

Verdeel het deeg in gelijke stukken. Ik heb er 8 bolletjes eruit gehaald. Maak er mooie bolletjes van. Maak de bolletjes dan plat met je hand of met deegroller (ik vind met de hand makkelijker), maar niet te dun ongeveer een half cm dik.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met lauwwarm water en laat ze voor een half uurtje rijzen. Dep dan met je handen wat olie op de broodjes, maar niet heel veel echt maar een klein beetje en bak ze in voorverwarmde oven op de hoogste stand. Bak ze tot ze er bruin en bol uitzien.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *