Pita broodjes

2012-07-29
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 gr meel
    200 ml warm water
    1 zakje gist (7gr)
    2 el olie
    1,5 el suiker
    1 afgestreken el zout

Werkwijze

Stap1

Doe alles bij elkaar behalve water en meng het. Doe er beetje water bij en dan ga je het kneden.

Doe er tijdens het kneden steeds water bij tot je soepel deeg krijgt. Je kneed het ongeveer 10 minuten. Het kan zijn dat je een klein beetje water overhoud.

Laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft. Kneed het nog een keertje voor 5 minuten en rol er een lange vorm van.

Verdeel het deeg in gelijke stukken. Ik heb er 8 bolletjes eruit gehaald. Maak er mooie bolletjes van. Maak de bolletjes dan plat met je hand of met deegroller (ik vind met de hand makkelijker), maar niet te dun ongeveer een half cm dik.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met lauwwarm water en laat ze voor een half uurtje rijzen. Dep dan met je handen wat olie op de broodjes, maar niet heel veel echt maar een klein beetje en bak ze in voorverwarmde oven op de hoogste stand. Bak ze tot ze er bruin en bol uitzien.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.