Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

2013-09-25
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Een lekkere pittige gevulde vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous…..

Ingrediënten

  • - 500 gram witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars, brasem);
  • - 1 eetlepel olijfolie;
  • - 1 fijngehakte ui;
  • - 1 groene chilipeper, in fijne plakjes;
  • - 400 gram tomatenblokjes uit blik;
  • - 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt;
  • - 50 gram grove couscous (couscous moyen);
  • - 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
  • - 1 eetlepel fijngehakte verse munt;
  • - 1 theelepel gemalen koriander;
  • - 1 theelepel gemalen komijn;
  • - 1 theelepel paprikapoeder;
  • - 1 liter water;
  • - 2 visbouillonblokjes;
  • - wat dikke (Griekse) yoghurt voor de garnering.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de fijngehakte ui al omscheppend tot-ie glazig is.

Voeg er dan de groene chilipeper en de specerijen aan toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.

Voeg er dan de tomatenblokjes, de uitgelekte kikker-erwten, het water en de visbouillonblokjes aan toe, roer alles door elkaar en breng aan de kook.

Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.

Voeg er de in grove stukken gesneden visfilet aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.

Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.

Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.