Pomme africaine

2006-02-07
  • Porties : 4

Ingrediënten

  • 1 dl olijfolie
    4 uitgeperste teentjes knoflook
    1 theelepel harissa
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 theelepel komijnzaadjes
    9 dl water
    1 kg geschilde en in plakjes gesneden aardappelen
    zout
    peper
    3 eetlepels fijngehakte peterselie

Werkwijze

Stap1

Verhit de olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa 1 minuut.

Voeg de tomatenpuree, de komijn en het water toe. Roer alles goed dooreen. Voeg de plakjes aardappel en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de aardappelen 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de fijngehakte peterselie toe en laat het aardappelgerecht nog ca. 5 minuten doorkoken tot de aardappelen gaar zijn.

Serveer de aardappelen in olijfoliesaus warm of koud bij vlees-, kip- of visgerechten.

Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Mini bananenpannenkoekjes

    Mini bananenpannenkoekjes

  • Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

    Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

  • Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

    Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door culimam aan 07-02-2006

    Weer dubbel. Ik heb maar een mailtje gestuurd. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *