Rijst- en tonijnsalade

2015-05-17
  • Opbrengst : 1
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 2:00 u

Ingrediënten

  • 1 kommetje met rijst
  • 1/4 tot 1/2 kop gekleurde paprika's (of andere groenten)
  • 1/4 tot 1/2 kop tonijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie (of gebruik de olie van de tonijn)
  • 1/4 kop mayonaise (Beetje mayonaise, kijk maar wat je het lekkerst vind.)
  • 2 eetlepels citroensap of azijn

Werkwijze

Stap1

Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.

Stap2

De afgekoelde rijst doe je in een grote schaal met de tonijn en groenten. In een kleine kom meng je de mayonaise met olie, citroensap (azijn), zout en paprika's. Voeg dit dan toe bij de rijst.

Stap3

Alles goed door elkaar roeren en mengen. Laat de salade ongeveer twee uur staan, voor het opdienen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

    Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

  • Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

    Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

  • Kiptajine met aardappels en doperwten

    Kiptajine met aardappels en doperwten

  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Maïzena koekjes

    Maïzena koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *