Rijst- en tonijnsalade

2015-05-17
  • Opbrengst : 1
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kommetje met rijst
  • 1/4 tot 1/2 kop gekleurde paprika's (of andere groenten)
  • 1/4 tot 1/2 kop tonijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie (of gebruik de olie van de tonijn)
  • 1/4 kop mayonaise (Beetje mayonaise, kijk maar wat je het lekkerst vind.)
  • 2 eetlepels citroensap of azijn

Werkwijze

Stap1

Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.

Stap2

De afgekoelde rijst doe je in een grote schaal met de tonijn en groenten. In een kleine kom meng je de mayonaise met olie, citroensap (azijn), zout en paprika's. Voeg dit dan toe bij de rijst.

Stap3

Alles goed door elkaar roeren en mengen. Laat de salade ongeveer twee uur staan, voor het opdienen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.