Rijst- en tonijnsalade

2015-05-17
  • Opbrengst : 1
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 2:00 u

Ingrediënten

  • 1 kommetje met rijst
  • 1/4 tot 1/2 kop gekleurde paprika's (of andere groenten)
  • 1/4 tot 1/2 kop tonijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie (of gebruik de olie van de tonijn)
  • 1/4 kop mayonaise (Beetje mayonaise, kijk maar wat je het lekkerst vind.)
  • 2 eetlepels citroensap of azijn

Werkwijze

Stap1

Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.

Stap2

De afgekoelde rijst doe je in een grote schaal met de tonijn en groenten. In een kleine kom meng je de mayonaise met olie, citroensap (azijn), zout en paprika's. Voeg dit dan toe bij de rijst.

Stap3

Alles goed door elkaar roeren en mengen. Laat de salade ongeveer twee uur staan, voor het opdienen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

  • Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

    Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

  • Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 1

    Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *