Seffa Medfouna

2015-05-31
Beoordeel dit recept:

Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.

Ingrediënten

  • 700 gram kip
  • 1 ui gesneden in blokjes
  • 100 gram peterselie
  • Heet Water
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 ei
  • Kruiden:
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel safraan
  • 1 kaneelstokje
  • Voor de vermicelli:
  • 400 gram vermicelli
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel boter
  • Heet water
  • Voor de decoratie:
  • Poedersuiker
  • Kaneel

Werkwijze

Stap1

Doe in een grote pan de zonnebloem olie, ui en de kip. Laat dit een beetje gaar worden en voeg dan de kruiden eraan toe en de kosbor roer dit goed door elkaar en laat dit 5 minuten met een deksel staan. Na de 5 minuten voeg je het water (heet water) eraan toe totdat de kip er net onder ligt. Dit roer je weer goed door elkaar en laat dit met een deksel erop 45 minuten koken.

Stap2

Bereid je stoompan voor door water in de onderste pannetje te doen en dit dan te laten koken op vuur.

Stap3

Nu beginnen we aan de vermicelli. Doe de vermicelli in een diepe kom. Voeg de zonnebloem olie eraan toe en roer dit goed door elkaar heen met je handen totdat de olie alle delen van de vermicelli heeft bereikt. Doe dit dat op de bovenste gedeelte van de pan en laat dit voor 20 minuten stomen.

Stap4

Zodra de 20 minuten om zijn doe je het weer terug in de diepe kom en haal je een vork erdoor heen zodat de vermicelli niet aan elkaar meer plakt. Voeg er een beetje water eraan toe en mix het weer door elkaar zodat alle vermicelli het water heeft bereikt. Voeg er zout aan toe en mix dit erook door heen. Doe dit weer terug in de stoompan en laat dit weer 20 minuten stomen.

Stap5

Zodra de 20 minuten voorbij zijn doe je de vermicelli terug in je kom. Ga hier weer doorheen met een vork. Voeg dan de suiker eraan toe en meng dit weer goed doorelkaar. Voeg dan de rozijnen eraan toe, meng dit en doe het weer terug in de stoompan. Voor 20 minuten. Zodra het klaar is voeg je de boter eraan toe en mix je dit weer goed door elkaar heen. Leg de helft van je vermicelli op een bord.

Stap6

Haal de kip uit je pan en haal de kaneelstokje uit de pan. Voeg hier je ei eraan toe en blijf dit roeren. Zodra je de juiste dikte hebt zet je je vuur uit en laat je de saus staan.

Stap7

Versnipper je kip en leg dit op de vermicelli. Daarna doe je de ei er boven op. Vervolgens werk je het weer af met de overgebleven helft van de vermicelli. En dit decoreer je met poedersuiker en kaneel. (Zie foto).

Deel dit recept met anderen

De lekkerste recepten voor elke gelegenheid...

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.