Sfench (marokkaanse donuts) OOO

2005-11-12
Sfench (marokkaanse donuts) OOO

Ingrediënten

  • 1 kilo meel
    zout
    bakje lauw water
    2 glazen melk
    11/2 zakje gist (droge gist) je kan ook verse gist nemen dan neem je een blokje.
    zonnebloemolie (voor het bakken)

Werkwijze

Stap1

Je mengt de meel met zout en de melk tot een stevig beslag zoals je ook met brood doet dan als het deeg goed stevig is vul je een bakje met water en die hou je bij het kneden om je handen goed nat te maken.

Dus je kneed het deeg goed en bij het deeg omdraaien maak je het deeg aan de bovenkant goed nat en draai je het elke keer om tot dat het deeg goed soepel en plakkerig wordt.

Dan dek je het af met een beetje aluminiumfolie maar het mag niet tegen het deeg aankomen.

Dan laat je het 1 uur tot 1.5 uur staan op een warme plek bijvoorbeeld de woonkamer.

Dan neem je het beslag en een kom met water dan maak je, je handen nat met het water uit de kom en neem je een beetje deeg daar vorm je een donut uit en doe je het in de koekenpan met olie die al voorverwarmd is.

Dus bij elke keer dat je een donut wil vormen maak je je handen nat

Het is heel belangerijk dat je handen nat zijn bij het vormen van de donut.
Ik zal gauw foto’s maken van de voorbereidingen.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 29
Beoordeel dit recept

29 keer beoordeeld

1.199

Gerelateerde recepten:
  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/tajine/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273