Shish kebap

2006-02-16
  • Porties : 4
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 800 gr lamsvlees in stukjes
    2 eetlepels olijfolie
    1 uitgeperste citroen
    2 gesnipperde uien
    2 teentjes knoflook uit de knijper
    1 takje tijm
    2 laurierblaadjes
    250 gr langkorrelige rijst
    8 sjalotjes
    1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad
    1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad
    1 aubergine, geschild en in plakjes
    8 klein. tomaten
    1 eetlepel gewassen rozijnen
    1 eetlepel geschaafde amandelen
    5 dl water

Werkwijze

Stap1

Wrijf het vlees in met peper en zout. Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.

Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaten.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en smeer het af en toe in met de marinade.

Maak van de rijst een pilaf als volgt:
fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is. Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door culimam aan 16-02-2006

    Natuurlijk kan dit gerecht ook in de ovengrill of in een grillpan, maar het beste resultaat bereik je op een houtskool-barbecue.

  2. Geplaatst door miss france aan 11-09-2006

    hm lijkt me lekker, bedankt voor je recept

  3. Geplaatst door libeluli aan 20-09-2006

    mjamieeeeeeee, ik zie zoveel recpeten dat ik niet weet waar ikmoet beginnen hihihi, deze lijkt me heerlijk! dankjewel!

  4. Geplaatst door sara38 aan 17-10-2008

    bedankt voor de recepten

  5. Geplaatst door sara38 aan 17-10-2008

    ik ga ze uit proberenmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.