Sinaasappeltulband

2006-05-31
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 225 gr zachte boter
    225 gr suiker
    425 gr bloem
    4 eieren
    1 zakje bakpoeder
    Snufje zout
    300 ml sinaasappelsap
    Geraspte schil van 1 sinaasappel
    1 el mazhar
    Tulbandvorm van 25 cm doorsnede (ik heb deze bij xenos gekocht)
    Poedersuiker om te versieren

Werkwijze

Stap1

Mix de zachte boter met de suiker tot een creme. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in en bestrooi met bloem. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas erbij als de eerste is opgelost).
Zeef bloem met bakpoeder en zout. Meng de sinaasappelsap met de mazhar en sinaasappelschil. Voeg de helft van de bloem toe en mix door het beslag. Doe dan de helft van de sinaasappelsap erbij en mix erdoor. Dan de rest van de bloem en de rest van het sap erbij. Goed mixen tot het luchtig is. In de vorm gieten en 50-60 minuten bakken tot hij gaar is.
Bestrooien met poedersuiker.

Deze vorm heb ik voor ongeveer 4 euri bij de xenos gekocht, ze hadden ook nog andere soorten tulbandvormen, echt leuk

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door sami aan 31-05-2006

    oeauuuuuuuuuuuuuu dat ziet er mooie uit ik ga het zekker een keer maken .je hoort van me.

  2. Geplaatst door sami aan 31-05-2006

    het is een mooie vorm.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 01-06-2006

    dankje meiden, hij is echt lekker zacht en fris!

  4. Geplaatst door zilla aan 02-06-2006

    Ik ben geen mens die graag koekjes, taart of cake bakt, maar deze lijkt me zo lekker, ik ga hem proberen!!

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 03-06-2006

    hele mooie vorm! Is deze bij de xenos te koop?

  6. Geplaatst door ellouisa aan 04-06-2006

    ja ze hebben m bij xenos, je hebt nog meer aparte tulbandvormen daar (maar sommige vestigingen hebben het niet, heel irritant is dat).

  7. Geplaatst door selma aan 06-06-2006

    hmmmm dat ziet erlekker uit ik ga het zeker een keer maken

  8. Geplaatst door zilla aan 08-06-2006

    Ik heb hem gisteren gemaakt, hij smaakt fantastisch. Ik heb 5 zonen en allevijf en mijn man gaven complimenten, en geloof me, complimenten over het eten, al is het nog zo lekker geven ze nooit uit zichzelf! Het leuke is dat hij ook zo goed lukt, een gewone cake zakt bij mij altijd in elkaar.

  9. Geplaatst door ellouisa aan 08-06-2006

    nou ben blij dat te horen!

  10. Geplaatst door asi aan 10-07-2006

    ik ga deze maken onderweg naar marokko. en je hoort van mij.dank u

  11. Geplaatst door soussia81 aan 10-09-2006

    ik heb em vandaag gemaakt ,en hij is echt heerlijk,heb veel complimentjes gekregen van me man en de rest van de familie,dus schat dank je wel voor het recept

  12. Geplaatst door najou aan 17-01-2007

    he ellouisa vraagje : is 180 graden niet te hoog voor de cake ik bak alle cakes op 160 graden en ze komen er prachtig uit

  13. Geplaatst door kokowit aan 14-12-2008

    Ellouisa bedankt voor al je lekkere recepten meid!

  14. Geplaatst door omo aan 04-01-2010

    hij ziet er lekker uit ik ga hem zeker proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.