“Spaghetti”-Chebbakia

2015-05-16
Beoordeel dit recept:

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 2 tl kaneel
  • 1 el anijszaadjes (fijngestampt)
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gr gesmolten boter
  • Handje gepelde, gebakken en fijngehakte amandelen
  • Olie om in te frituren
  • Honing
  • Pastamachine

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met de kaneel, anijszaad, bakpoeder en gesmolten boter. Voeg dan de lauwwarme melk beetje bij beetje toe tot je een mooi glad deeg hebt en kneed het goed. Wikkel in plastic folie en laat een kwartier rusten.

Stap2

Verdeel dan in bollen en dek ze af met plastic. Neem 1 bol en rol die langwerpig uit, maak hem nog platter in de pastamachine (met het gladde stuk). Haal dan door het spaghettigedeelte en leg de slierten op je aanrecht. Knijp steeds om de paar centimeter wat deeg samen en werk zo de hele rij af. Snijd door op de samengeknepen stukken en vorm er een bolletje van (zie eerste foto).

Stap3

Bak ze in olie (niet te heet) en let op dat ze niet te donker worden... Dompel in warme honing en laat uitlekken. Bestrooien met gehakte amandelen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

    Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

  • Batbot ftira khoubz de ma9la

    Babot Ftira of khoubz de ma9la

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • Groentelasagne

    Groentelasagne Rol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *