Tabouleh

2006-01-18
Beoordeel dit recept:

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.

Ingrediënten

  • 500 gram bulgur (o.a. te verkrijgen bij Turkse winkels)
    1 groene paprika
    2 tomaten
    2 bosuitjes
    een paar takjes peterselie
    een paar blaadjes mint
    olijfolie
    citroensap
    peper
    zout

Werkwijze

Stap1

Kook de bulgur in een pan met ruim water totdat de korrels beetgaar zijn, niet te zacht dus!

Giet de bulgur daarna af en laat afkoelen in een grote bak. Doe er intussen olijfolie, citroensap, peper en zout bij en roer even goed door. Zet de bulgur daarna in de koelkast om verder af te koelen.

Snijd de paprika, tomaten (zaadjes verwijderen), bosuitjes, peterselie en mint in kleine stukjes. Voeg dit aan de afgekoelde bulger toe en zet de salade nog even in de koelkast.

Voor het serveren nog even opfrissen met wat olijfolie en citroensap.

Het is ook lekker om hier ontpitte groene olijven door te doen (of zwarte als je daar van houdt).

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 18-01-2006

    Lekker 🙂

  2. Geplaatst door sara6 aan 19-01-2006

    Hoi..

    Hoe ziet bulgur eruit?

  3. Geplaatst door Miem aan 20-01-2006

    Zo ziet bulgur eruit:

    http://www.dsg.com.tr/images/b-bulgur.jpg

    Je hebt ook een fijnere versie, kleinere korreltjes dus.

  4. Geplaatst door sousi aan 30-04-2007

    je kan toch ook sambal bij doen heb een keer gezien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.