Tagliatelle pasta met kipfilet en champignons

2018-01-10

Het recept van tagliatelle pasta met kipfilet en champignons. Tagliatelle is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna. Naar vorm zijn het lintnoedels of bandnoedels, naar samenstelling meestal eiernoedels.

Ingrediënten

  • - Tagliatelle
  • - 2 knoflookteentjes
  • - Paprika
  • - Champignons
  • - Blokjes kipfilet
  • - Peterselie
  • - 2/3 flesjes Crème fraîche
  • - 1 pot Tomatensaus
  • - Boter
  • - Kruiden ( ik kruid altijd op gevoel Haha):
  • - Kipkruiden
  • - Zwarte peper
  • - Paprikakruiden
  • - Muskaatnoot
  • - Als je wilt kan je wat beetje currykruiden erbij doen
  • - Knor kippenblokje

Werkwijze

Stap1

Neemt een grote pan waar je water in gaat vullen, zodat je tagliatelle in kan koken. Ik doe altijd een beetje knor erin "kipsmaak" zodat de tagliatelle ook wat smaak krijgt.

Stap2

Doe boter in een tweede pan, snijd paprika in stukjes zodat je het direct erna kan bakken samen met de boter die gesmolten is.

Snijd vervolgens knoflookteentjes ( ik gebruik er 2) heel fijn en meng je het goed met de paprika.

Daarna de champignons in grote stukken snijden, dus niet in mini stukjes en doe deze ook in de pan.

Stap3

Tegen die tijd is het water in de eerste pan gekookt. Doe de tagliatelle erin zodat al kan koken.

Stap4

Neem de kipfilet en snijd het in stukken ( geen mini stukjes). Nadat ik dit gedaan heb, doe ik het in de tweede pan en roer ik alles goed door.

Neem vervolgens peterselie en snijd deze in kleine stukjes en doe het erbij (bij het mengsel).

Neem mkruiden ( zie benodigdheden). Ik ben iemand die graag alles goed gekruid heeft. Ik kruid alles met gevoel.

Als je dit gedaan hebt, doe er tomatensaus bij en roer dit eerst heel goed vooraleer je de crème fraiche erbij toevoegt.

Als dit goed geroerd is samen met daarna de crème fraiche, doe een blokje knor " kipensmaak" erbij. Laat de saus wat goed stevig worden.

Stap5

Als de saus stevig is geworden en de pasta is gekookt, dan kan je de pasta toevoegen bij de saus en alles goed mengen. Aan het einde kan je er basilicum erop doen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Goulash een Hongaars nationaal winters gerecht

    Goulash een heerlijk Hongaars nationaal winters gerecht

  • Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

    Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *