Tomatensoep – Harira

2005-10-04
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15:05 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 8 tomaten
    Vlees, rund of lamsvlees. Met bot en/of zonder
    2 Uien
    ½ prei
    2 wortels
    half bosje kesbour (leg wat takjes van ieder bosje opzij)
    half bosje koriander, ma3dnous
    8-10 takjes bladselderij
    handjevol kikkererwten
    2 eetlepels linzen
    100 gram vermicelli
    5 volle eetlepels meel
    1 eetlepel tomatenpuree, of minder.
    eventueel een bouillontablet (naar eigen smaak)
    eventueel een groentesoepzakje (naar eigen smaak)
    4-5 Eetlepels olijf/zonnebloemolie, niet te veel, een klein laagje in de pan.
    zout
    Saffraan
    2 volle theelepels gemberpoeder
    1.5 volle theelepels zwart/witte peper, wil je hete soep, dan iets meer.
    halve theelepel kaneel(naar eigen smaak)
    1 theelepel Ras el hanout, is een kruidenmix, te koop bij Marokkaanse winkels.

Werkwijze

Stap1

Snij het vlees in hele kleine stukjes. Rasp 1 ui in een grote soeppan, voeg de olie en het vlees toe en laat dit op zacht vuur sudderen.

Kook ongeveer 2 liter water.

Was ondertussen de tomaten, prei en wortels. Snij de prei in ringen, de tomaten met schil in 4 parten en de wortels in stukjes. Doe deze samen in een aparte pan in een klein laagje water. Laat dit op een laag vuur, garen in ongeveer 20 minuten.

Kruid ondertussen het vlees in de soeppan en roer dit goed door.

Voeg de kikkererwten, linzen en het gekookte water toe en breng dit aan de kook.

Maal of snij de kesbour, mahdnouz, en bladselderij in stukjes, niet te fijn, want dan krijg je een groene soep. Laat dit op middelmatig vuur ongeveer 1 uur koken.

Maal de tomaten/groenten in een molentje zodat de sappen uit de tomaten komen en het velletje achterblijft. Je kan het ook in de blender doen en dan door een zeef halen.

Zodra het vlees en de kikkererwten gaar zijn, kan je het tomaten/groentensap bij de soep doen. Voeg eventueel weer gekookt water aan de soep.

Meng het bloem met water totdat je een waterig beslagje krijgt. Zeef dit met één hand boven de soeppan en roer met je andere hand de soep goed door. Het meel is om de soep te binden. Hou je van stevige soep dan hoef je geen water toe te voegen, wil je een lichte soep, doe er dan weer wat gekookt water bij.

Vermeng de tomaten puree met een beetje water, doe dit ook bij de soep. Laat dit even voor 20 minuten op zacht vuur garen, roer de soep wel elke 5 minuten goed door.

Voeg als laatste de vermicelli en de opzij gezette kesbour/mahdnouz/bladselderij aan de soep en kook deze nog 5-10 minuten. Hou je van groentesoep uit een zakje dan kan je deze 10 minuten vóór de vermicelli bij de soep doen.

Wil je een bouillontablet voor de smaak erbij, dan doe je dat tegelijk met de vermicelli.

Eet smakelijk! MMU2 Alias Madame Cuisine

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 04-10-2005

    foto komt vanavond

  2. Geplaatst door loewie aan 04-10-2005

    Salaam 3alikoum, Zeker eens proberen meid! Je hoort van mij. Liefs Loewie

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-10-2005

    Loewie, jij hebt ook goede recepten, kom op meid plaats ze, ik wil ook eens wat anders op tafel zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.