Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

2018-01-29
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Hierbij het recept van een “biologisch” Turkse linzensoep recept voor 4 personen. Ik heb het recept gebruikt van een vriendin op facebook. Om het helemaal biologisch te krijgen, gebruik dan natuurlijk alleen biologische ingrediënten.

Ingrediënten

  • Biologisch Turkse linzensoep ingrediënten
  • - 250 gr. rode linzen
  • - 1 ui
  • - 1 bio aardappel
  • - 1 bio wortel
  • - Half eetl. paprikapuree
  • - Half eetl. tomatenpuree
  • - 2 eetlep. olijfolie of roomboter (Ik zelf gebruik olijfolie)
  • - 1 bouillonblokje groente
  • - 1.5 L gekookt water.
  • - 1 theelepel zwarte peper
  • - Beetje gedroogd munt
  • - Snufje zout

Werkwijze

Stap1

Je begint met met de ui te fruiten, daarna doe je paprikapuree en tomatenpuree en zout erbij. Laat het 2 min. goed prutten. Doe vervolgens de aardappel en wortel in blokjes erbij. Goed mengen.

Stap2

De linzen goed wassen en daarna erbij doen. Alles even roeren. Doe het bouillonblokje erbij. Vervolgens doe je het gekookte water erbij. Laat het voor 45. min goed koken. Als het gaar is, dan haal je de staafmixer erdoor heen. Laat het daarna even 5 min rustig doorkoken en dan smullen maar. Biologisch Turkse linzensoep in een pan

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.