Turkse salade met aardappel – Turkse pikante worst en pikante mosselen

2005-10-04
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Turkse salade met aardappel, Turkse pikante worst en pikante mosselen Bereidingstijd in minuten 15 bereiden

Ingrediënten

  • - 1 zakje aardappeldobbeltjes (450 g)
    - 1 Turks worstje ( kan je bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen )
    - 4 eetlepels pikante sambasaus ( zonder alcohol toevoegingen let goed op ! )
    - zout
    - 1/2 zakje gemengde sla (200 g)
    - 1 bakje garneermix feta en olijven (150 g)
    - 1 blikje mosselen in pikante saus (netto 125 g)

Werkwijze

Stap1

Bereiden aardappeldobbeltjes gaar bakken volgens gebruiksaanwijzing. Aardappelblokjes ca. 5 minuten laten afkoelen.

Turkse worst in blokjes snijden en in een pan met olijfolie opbakken. 3 eetlepels sambasaus en aardappels door elkaar scheppen. Met zout op smaak brengen.

Garneermix en mosselen laten uitlekken. Sla met rest van sambasaus mengen en over twee borden verdelen. Aardappelsalade erop scheppen.

Salade garneren met garneermix en mosselen.

Lekker voor mensen die van pittig houden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 05-10-2005

    lekker hoor!

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-10-2005

    mmmmmm….lekker pittig

  3. Geplaatst door imaane911 aan 06-10-2005

    dit ga ik zeker proberen 🙂
    ziet er echt lekker uit

  4. Geplaatst door Receptenchick aan 16-10-2005

    dit ga ik ook uitproberen echt iets voor mij 😀

  5. Geplaatst door karima aan 29-12-2005

    eej die turkse worst.. moet k gewoon vragen om turkse worst of heeft het nog een speciaale naam?

  6. Geplaatst door senna aan 30-07-2006

    mag ik ook een ander worst gebruiken

  7. Geplaatst door jihane aan 05-09-2006

    om welke worst gaat het hier?

  8. Geplaatst door nicjah aan 17-01-2007

    hoi lijkt me lekker ook proberen maar samba bedoel je vast en zeker SAMBAL ..ik maak zelf sambal heet en minder heet alleen zou de recept nog eens moeten toevoegen hier bij tajine..en digidaal foto maken dan pas is het beter.suc6 hoe maak je sade lokum turks snoep met honing en poedersuker v buiten …vierkant en zacht is het …lekkerrrrrrrrrr mmmm

  9. Geplaatst door nicjah aan 17-01-2007

    sorry digitaal spelling was niet correct he? 😉

  10. Geplaatst door Zahraa aan 16-05-2007

    heeft iemand van de turkse zusters het recept van Bruine bonen salade? ook welke bonen daarvoor gebruikt worden (vers,zak, blik, fles) Tashakurlar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.