Witte chocobonbons met cornflakes

2006-10-20
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gr witte chocolade
    Paar handjes cornflakes, geplet
    Papieren vormpjes
    Kokos (gekleurd of gewoon) of spikkeltjes

Werkwijze

Stap1

Smelt de chocolade met 2-3 el olie en meng het met de cornflakes. Vul de kleine vormpjes en bestrooi met spikkeltjes of (gekleurde) kokos.
Laat ze hard worden en klaar

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 35
Beoordeel dit recept

35 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door yasmina aan 20-10-2006

    ziet lekker uit, lijefs missbaby

  2. Geplaatst door **noura** aan 20-10-2006

    Hoihoi,

    Mag ik vragen waar je die spikkeltjes vandaan hebt, ze zien er anders uit dan die van de winkel want daar zit volgens mij haast geen blauw in.
    Ik ben ook benieuwd waar je al die recepten vandaan hebt, soms een lieev schoonmoeder in Marokko???
    Ik heb trouwens al een aantal van je koekjes gemaakt en ze zijn erg goed gelukt. Ik had in geen jaren koekjes gemaakt maar nu begin ik er plezier in te krijgen
    Het is trouwens wel een beetje behelpen met de gasoven die is heb hij werkt namelijk als volgt, ik zet het ding aan en vervolgens moet ik maar hopen dat hij de juiste temperatuur heeft met als gevolg dat ik ongeveer om de 5 minuten moet controleren hoe het met mijn baksel gaat. Ook gaat het vuur steeds omlaag dus dat moet ik ook steeds bijstellen.
    Tot nu toe is het maar een keer mis gegaan, best knap toch??? ;P
    Mijn man en ik gaan binnenkort insha’Allah een nieuw fornuis kopen, we moeten het alleen nog eens worden over welke het gaat worden.
    Hoop dat mijn geklets je niet verveeld heeft…

  3. Geplaatst door sennar aan 21-10-2006

    beste elouissa vraagje, hoe smelt jij de chocolade. ik weet dat je het au bain de marie moet doen, maar moet je dan steeds het water op laag vuur zetten, zodat het niet hard wordt ofzo?

  4. Geplaatst door ellouisa aan 21-10-2006

    Lieve noura, wat leuk om te horen dat je al zoveel uitgeprobeerd hebt!! Ja vervelend is dat als je het steeds moet controleren, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan! Nouja bijna allemaal dan hihi.
    DIe spikkeltjes heb ik van iemand gekregen, die heeft ze OF uit duitsland OF uit marokko, weet t niet zeker….
    Wat betreft de recepte, dat verschilt… Ik heb een aantal kookboeken in marokko gekocht, sommige komen uit nederlandse kookboeken, sommige van internet, sommige zelf verzonnen. Bijna altijd verander ik iets aan de recepten als ze van iemand anders zijn. Zo geef ik mijn eigen draai eraan 🙂

  5. Geplaatst door ellouisa aan 21-10-2006

    Lieve sennar,
    Wat ik doe is een heel klein laagje water in een pannetje, daarop de kom met chocolade. Je moet zorgen dat de onderkant van de kom het water niet raakt in het pannetje.
    Dan de choco op laag vuur laten smelten zonder te roeren. Beetje olie erbij en pas als alles is gemsolten het doorroeren.

  6. Geplaatst door Nana21 aan 23-10-2006

    Dit zijn leuke koekjes. Je kan ze ook met donkere chocolade doen. Lijkt me ook erg leuk. Ik ga ze zeker eens maken. Is ook erg leuk om aan Kids te serveren. Of door hun te laten maken. Zouden ze leuk vinden… (niet dat ik ze heb) Maar goed! Nice cookies

  7. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    ja heerlijk ga ze ook maken

  8. Geplaatst door zinaatje aan 28-09-2008

    lijkt me heerlijk, ga ze nchallah ook maken

  9. Geplaatst door zinaatje aan 29-09-2008

    weetiemand misschien waar ik die kleine bakvormpjes kan kopen. IK had alleen die grote gevonden

  10. Geplaatst door koken20 aan 27-06-2009

    haai,
    je kan het ook met gewone bruine chocolade maken,
    dan kan je het mixen,
    de ene helft wit en de andre bruin
    gr

  11. Geplaatst door sadiye aan 28-07-2009

    lekker goed ideetje koken20 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.