Tunesische brik

2011-11-09
  • Porties : 4
Beoordeel dit recept:

Tunesische variant van de loempia;)

Ingrediënten

  • - 1 Ui
  • - 0,50 Bosje Peterselie
  • - 2 Aardappelen
  • - 1 Blikje Tonijn
  • - 4 Eieren
  • - 4 Loempiavellen
  • - 0,50 Tl Peper
  • - 0,50 Tl Harissa
  • - 0,25 Tl Zout
  • - Zonnebloemolie om in te bakken

Werkwijze

Stap1

Ui en peterselie heel fijn snijden,de aardappelen in blokjes snijden en in water koken. Tonijn uit het blikje halen en uit laten lekken. Vervolgens meng je de ui,peterselie,de gekookte aardappelen en het tonijn samen en je voegt de peper,zout en harissa toe en mengt alle ingrediënten opnieuw samen.

Stap2

Laat de olie heet worden in een brede koekenpan. Je pakt een loempia vel,legt het in een klein kommetje zodat je een kuil in het midden van het velletje krijgt. Je pakt met een lepel wat van het mengsel en legt het in het kuiltje. Zorg dat de uiteinden van het velletje schoon blijven en niet in aanraking komen met het mengsel.

Stap3

Dan breek je een ei precies in het kuiltje en vouwt het velletje snel in een driehoek (dus de punten naar elkaar). Je pakt het velletje op en laat het voorzichtig in de olie glijden. Druk de puntjes tijdens het bakken met een vork tegen elkaar zodat de punten niet opengaan en het mengsel eruit komt. Bak het velletje goudbruin,het eitje moet niet hard gebakken worden maar het eigeel moet vloeibaar blijven.

Stap4

Serveer de brik direct met een partje citroen en wat peterselie als garnering. Bij het eten van de brik vloeit de ei er een beetje uit,dan weet je zeker dat je brik gelukt is;)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 59
Beoordeel dit recept

59 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.