Aardappelslakken

2013-03-11
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 aardappelen gekookt en door een zeef gehaald.
    - 150 gr suiker
    - 4 gr droge gist
    - 150 ml melk
    - 150 ml olie
    - 2 koffielepels bakpoeder
    - 1 koffielepel fijngemalen anijszaad
    - 1 ei
    - ongeveer 350 a 400 gr bloem

Werkwijze

Stap1

Dit samen mengen tot een soepel deeg, niet hard kneden of te lang want dan worden ze taai.

Laat dit een 20 min rusten en vorm er bolletjes van ter groote van een mandarijntje.

Laat nog eens 10 min rusten.

Rol elk bolletje nu uit en bestrooi er wat fijgehakte amandelen of walnoten op en rol het op.

Daarna draai je het broodje tot een slakhuisje.

Werk ze allemaal af en en laat dit rijzen, Op een warme plek voor 45 min gewoon in de keuken met een doek op voor 1 uurtje.

Bestrijk je broodje met wat melk, je kan er wat schilfer amandelen op strooien.......... en laat ze bakken gedurende 30 min op 180 graden.

Succes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.