Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

Een heerlijke en geurige Algerijnse goedgevulde chorba / soep met gehaktballetjes….

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Hak de ui, de knoflook, de stengel bleekselderij, en de verse koriander fijn in een keukenmachine.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de kippenbout om en om in aan.

Voeg er de specerijen, het ui/knoflook/kruidenmengsel van hierboven, de in kleine stukjes gesneden wortel en courgette, de tomatenpuree, de harissa en de verkruimelde kippenboullonblokjes aan toe en roer alles goed door elkaar.

Laat alles een paar minuten op laag vuur sudderen.

Voeg twee liter water toe en breng op hoog vuur aan de kook.

Zet het vuur dan laag en laat de chorba op laag vuur zo'n vijftig minuten zachtjes koken.

Roer af en toe.

Haal op de helft van de kooktijd de kippenbout uit de pan, verwijder het vel en haal het vlees van de botjes.

Snijd in stukjes en houd apart.

Vermeng het gehakt met het eigeel, de fijngehakte platte peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe.

Maak kleine balletjes van het gehakt.

Doe de balletjes 15 minuten voor het einde van de kooktijd bij de zachtjes kokende chorba en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta en de stukjes gekookte kip toe.

Roer af en toe totdat de pasta gaar is en dien de chorba dan heet op in mooie soepkommen.

Bestrooi met een beetje fijngehakte verse koriander.

Mobiele versie afsluiten