Een heerlijke en geurige Algerijnse goedgevulde chorba / soep met gehaktballetjes….
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
- 250 gram rundergehakt;
- 1 kippenbout;
- 1 grote ui;
- 2 tenen knoflook;
- een paar takjes platte peterselie;
- 1 bosje verse koriander;
- 1 stengel bleekselderij;
- 100 gram tomatenpuree;
- 1 koffielepel korianderpoeder;
-1 koffielepel paprikapoeder;
- 1/2 koffielepel zwarte peper;
- 1 koffielepel harissa;
- 2-3 kippenbouillonblokje;
- 1 wortel;
- 1 kleine courgette;
- 1 eigeel;
- 250 gram pasta (vogeltongetjes, zie foto 2).
(kan je die niet vinden, gebruik dan een andere kleine pasta).
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Hak de ui, de knoflook, de stengel bleekselderij, en de verse koriander fijn in een keukenmachine.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de kippenbout om en om in aan.
Voeg er de specerijen, het ui/knoflook/kruidenmengsel van hierboven, de in kleine stukjes gesneden wortel en courgette, de tomatenpuree, de harissa en de verkruimelde kippenboullonblokjes aan toe en roer alles goed door elkaar.
Laat alles een paar minuten op laag vuur sudderen.
Voeg twee liter water toe en breng op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur dan laag en laat de chorba op laag vuur zo'n vijftig minuten zachtjes koken.
Roer af en toe.
Haal op de helft van de kooktijd de kippenbout uit de pan, verwijder het vel en haal het vlees van de botjes.
Snijd in stukjes en houd apart.
Vermeng het gehakt met het eigeel, de fijngehakte platte peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak kleine balletjes van het gehakt.
Doe de balletjes 15 minuten voor het einde van de kooktijd bij de zachtjes kokende chorba en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta en de stukjes gekookte kip toe.
Roer af en toe totdat de pasta gaar is en dien de chorba dan heet op in mooie soepkommen.
Bestrooi met een beetje fijngehakte verse koriander.