Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Amandelbriouates

Amandelbriouates

Heerlijke koekjes vooral in de ramadan.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Giet kokend water over de amandelen, en haal het velletje eraf en droog ze met een schone theedoek.
Hak de amandelen fijn in een mixer samen met de suiker. Voeg 1 eetlepel boter, kaneel, Arabische gom en oranjebloesemwater toe aan dit mengsel.
Meng alles met je handen door elkaar en maak er kleine balletjes van.

Snijd de deegplakjes in lange repen, vet iedere reep met gesmolten boter in en leg een balletje amandelspijs op de reeg deeg. Vouw het deeg in de vorm van een driehoek om de spijs heen door het deeg rechts over links en daarna links overr rechts te vouwen en plak het laatste stuk van de deeggreep vast met eigeel.

Bak de briouates aan beide kanten in heet frituurvet en dompel de briouates daarna in de honing.
Laat ze uitlekken en decoreer de briouates met de fijn gehakte amandelen.

Mobiele versie afsluiten