Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Appelschuimtaart

Appelschuimtaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Let op: Deeg 1 dag van te voren maken. Het deeg moet eerst 24 uur in de koelkast rusten.
Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze klein. Doe in een pan samen met de citroenschil en het sap van de citroen en een paar eetlepels water. Breng aan de kook en laat garen tot een moes.

Pureer met de staafmixer. Zet terug op het vuur, breng weer tegen de kook aan, en breng op smaak met de suiker en wat kaneel. Roer één voor één de dooiers erdoor en gelijk daarna de boterblokjes.

Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom en wrijf tussen de vingers door tot een bal ontstaat. Pah het deeg in folie en leg in de koelkast gedurende 24 uur. (hierdoor wordt het minder taai).

Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, en bekleed een licht beboterde springvorm van 24 centimeter.

Prik de bodem in met een vork om rijzen te voorkomen. Zet de vorm terug in de koelkast gedurende 1 uur om te rusten. Leg er daarna een stuk aluminiumfolie op en verspreidde peulvruchten erover zodat het deeg niet opbolt.

Bak 10 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Haal de vorm uit de oven en zet deze alvast op 175 graden.

Verwijder de bonen en de folie en doe de appelmoes in de vorm.

Plaats gedurende 30 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en zet deze nu op 100 graden.

Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije beslagkom tot slappe pieken ontstaan.

Voeg al kloppend de suiker toe. Doe in een spuitzak en bedek de appelmoestaart met kleine pieken meringue.

Bak gedurende 40 minuten tot het schuim stijf is en verhoog de temperatuur dan tot de meringue begint te kleuren.

Mobiele versie afsluiten