Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
1 zure appel
30 gr suiker
30 gr rozijnen
30 gr roomboter
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gember
1/2 theelepel piment
3 eetlepels abrikozenjam
grove rietsuiker
poedersuiker
1 ei
Werkwijze
Stap1
Schil de appel en snij in kleine stukjes. Smelt de boter in een koekepan en voeg de appel en rozijnen toe. Laat heel even zachtjes sudderen. Voeg suiker en specerijen toe. Laat nog even staan tot de suiker is gecarameliseerd. Haal van het vuur af en laat het licht afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot een 1/3cm dikte. Snij ronde plakjes uit van 10cm doorsnee. Vul deze met het appelmengsel en vouw ze dicht. Kerf drie sneetjes in de bovenkant. Bestrijk ze met wat eidooier en strooi er rietsuiker over.
Verwarm de oven tot 220C en bak ze 20 minuten of totdat ze goudgeel zijn. Smelt in de tussentijd de abrikozenjam in een pannetje. Zodra de vingers gaar zijn bestrijken met de abrikozenjam en bestrooi ze met poedersuiker. Verder af laten koelen.
Je kan de appels en rozijnen ook vervangen door alleen krenten te gebruiken. Voeg dan wat sinaasappelschil toe.