Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bananabread

Bananabread

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Prak de bananen fijn met een vork. Giet er langzaam de gesmolten boter bij en prak goed door elkaar.

Klop het ei los en meng met de suiker door de bananen. Meng bloem met bakpoeder, kaneel en zout en zeef het. Voeg dan toe en meng met de bananen tot een stevig beslag wat een beetje klonterig mag zijn.

Schep in een ingevette cakevorm en bak op 175 graden (hete lucht 160) voor ongeveer 50 minuten.

Ik at dit pas met mijn vriendinnen op een terrasje en vond het zo lekker, ik denk: dat ga ik uitproberen! Het zit eigenlijk een beetje tussen cake en brood in qua structuur, maar het is nog simpeler dan een cake. Je hoeft niet eens te mixen! Neem rijpe bananen, ze mogen zelfs een beetje bruinig zijn. Geen groene of harde bananen nemen, dat is niet lekker.

Ik had deze keer lichtbruine basterdsuiker gebruikt, maar vind de kleur niet zo mooi. Het bananabread dat ik eerder had gegeten was ook wat donkerder, dus volgende keer neem ik donkerbruine basterdsuiker.

Mobiele versie afsluiten