Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bapao

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

doe de gist met de suiker en het water ( 300 ml) in een plastieke mengkom laat dat tien min op een warme plek staan

voeg dan de geklutste eiwitten toe en meng dat doorelkaar

zoeg dan de meel toe totdat het een soepel deeg wordt ( ev nog wat water of bloem extra toevoegen)

laat dat nu met een vochtige doek erover 1 uur rijzen

hak de knoflook en de uien fijn

bak de kipgehakt met de uien en de knoflook gaar voeg daar dan de kerrie en de zoete ketjap naar smaak toe en wat zout ( let op vulling is ook eenbeetje zoet)

laat dat afkoelen

verdeel dan het deeg in 20 balltjes maak ze plat en vul ze met het gehakt mengsel

stoom deze in een stoompan ong 20 a 25 min

bekleed de pan met bakpapier anders plakken ze en als je de bollen net gemaakt heb leg ze dan op een plaat met wat bloem anders plakken ze

nou veel succes

het zijn er veel maar je kan ze als ze gestoomd zijn in plastic zak invriezen en dan kan je ze gelijk uit de vriezer in de magnetron doen voor een of twee min ( met plastic zak)

Mobiele versie afsluiten