Ingrediënten
- Voor het deeg:
1 kg tarwemeel
2 zakjes instant gist
ong 300 ml lauwwarm water ( kan ook wat meer zijn)
150 gr suiker
2 a 3 eiwitten ( geklutst)
voor de vulling:
750 gr kipgehakt
twee grote uien
5 a 6 teentjes knoflook
zout
zoete ketjap
kerrie djawa ( dus geen masala)
Werkwijze
Stap1
doe de gist met de suiker en het water ( 300 ml) in een plastieke mengkom laat dat tien min op een warme plek staan
voeg dan de geklutste eiwitten toe en meng dat doorelkaar
zoeg dan de meel toe totdat het een soepel deeg wordt ( ev nog wat water of bloem extra toevoegen)
laat dat nu met een vochtige doek erover 1 uur rijzen
hak de knoflook en de uien fijn
bak de kipgehakt met de uien en de knoflook gaar voeg daar dan de kerrie en de zoete ketjap naar smaak toe en wat zout ( let op vulling is ook eenbeetje zoet)
laat dat afkoelen
verdeel dan het deeg in 20 balltjes maak ze plat en vul ze met het gehakt mengsel
stoom deze in een stoompan ong 20 a 25 min
bekleed de pan met bakpapier anders plakken ze en als je de bollen net gemaakt heb leg ze dan op een plaat met wat bloem anders plakken ze
nou veel succes
het zijn er veel maar je kan ze als ze gestoomd zijn in plastic zak invriezen en dan kan je ze gelijk uit de vriezer in de magnetron doen voor een of twee min ( met plastic zak)