Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Basbousa

Basbousa

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe 325 gr suiker mixen met 3 eieren. Daarna doe je 350ml olie erbij, zakje vanille suiker en 500ml (magere) yoghurt erbij doen, weer mixen. Als laatst doe je 1 kg tarwegriesmeel erbij (van koopmans of dr oetker) en een zakje bakpoeder erbij.  dit moet je weer goed mixen. Je pakt een bakblik en vet die in met olie of boter, stuif er wat paneermeel over. Verwarm de oven voor op stand 3, doe de mix in het bakblik en bak het af voor ca. 45 min

En ter decoratie doe je 5 lepels abrikozenjam (opwarmen in pannetje) eroverheen met daarboven amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!.

Zelf vind ik Basbousa met cocos het lekkerste.

Suc6 en mocht je het uitgeprobeerd hebben laat me weten hoe het heeft gesmaakt!.

Sabrina

 

Mobiele versie afsluiten