Batbouts

2012-09-22
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 250 gr tarwemeel
    - 100 gr patent meel
    - 1/4 koffielepeltje zout
    - 1 eetlepel bakkersgist
    - 1 groot glas lauw water

Werkwijze

Stap1

Meng de twee meelsoorten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe.

Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad en homogeen is. Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal op een met bloem bestoven werkplek, en rol de bal uit tot een plak.

Steek er met behulp van een glas cirkels uit van cm diameter. Je kunt hiervoor het beste een theeglas gebruiken. Leg de batbouts op een met bakpapier bekleed plaat. Dek ze af met bakpapier en laat ze rijzen. Bak ze in een koekenpan op een zacht vuur. Zodra de batbouts zich gaan opblazen moet je ze snel omdraaien. Indien nodig kan je voor het bakken olie in de pan verhitten maar dit hoeft niet perse.

Je kan de batbouts lekker opdienen met Marokkaanse thee, boter, kaas of honing

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.