Beschuitcake

2011-08-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 10m
Beoordeel dit recept:

Beschuitcake. Een heerlijke cake met walnoten dat gemakkelijk te maken is en binnen een halfuur op tafel ligt! Je kan ook in plaats van walnoten kiezen voor amandelen. En in plaats van cocos (in dit geval alleen bij de keuze van chocolade, dus niet bij jam) kiezen voor witte chocolade, die smelt je dan ook, giet het in een zakje, maakt een klein gaatje in het zakje en maak je dan mooie streepjes op het andere chocola (melkchocola). Het is maar wat jij wilt ;-).

Ingrediënten

  • Voor de cake:
  • - 8 eieren
  • - 15 stuks beschuit
  • - 400 à 500 gram walnoten (ligt aan jou voorkeur)
  • - 1 theeglas olie (liefst zonnebloemolie)
  • - 1 theeglas suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 1 zakje bakpoeder
  • Voor de versiering:
  • - chocola (melk) of aardbeienjam
  • - kokos

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven alvast op z'n hoogste graad.

Je stampt de beschuit fijn met een stamper, als je die niet hebt dan gewoon met iets anders groots. Stamp het niet al te fijn zorg dat er wat korreltjes tussen zit zodat je dit nog kunt zien in de cake.

Stap2

Stamp daarna de walnoten fijn, je mag ze ook malen maar ik heb de voorkeur aan fijnstampen zodat er nog grote korreltjes tussen zitten die later goed terug te zien zijn in de cake. (Dit smaakt ook veel beter anders is alles maar zo fijngestampt)

Meng de walnoten en het beschuit in een kom samen met de eieren, olie, suiker, bakpoeder en de vanillesuiker met behulp van een mixer zo'n 2 à 3 minuten tot een beetje harde mengsel.

Stap3

Pak nu een springvorm van een grootte van 24 cm zoiets (ik schat het maar), het moet niet een te grote of te kleine springvorm zijn. Je hebt eentje nodig van een middelgrote lengte. Smeer de springvorm in met boter of olie, mijn voorkeur gaat uit naar boter. Bestrooi de springvorm nu met wat paneermeel.

Nu kan het mengsel in de springvorm en in de oven. Zet de oven op 180 graden of op stand 2/3. Na ongeveer 20 minuten kun je de cake al ruiken, loop naar de oven en controleer de cake door een mes in de cake te steken, als de mes droog is en de cake al wat donkerbruin is dan is de cake klaar. Zo niet, laat de cake dan nog 10 minuten in de oven staan maar controleer wel tussendoor want het kan zijn dat het al na 5 minuten klaar is. Ligt per oven anders.Als de cake klaar is haal je het uit de oven en bedek je het met een doek.

Stap4

Pak dan een pannetje en smelt de chocola of de jam (gebruik je de jam doe er dan wat water bij). Giet dit over je cake heen en bestrooi het dan gelijk met de cocos. Nu is de cake klaar!

Laat 'm 5 minuten afkoelen en snij de cake dat in vierkantjes of driehoekjes of ruitjes, wat jij maar wilt. Ikzelf ga altijd voor de ruitjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Kbida aan 19-08-2011

    misskoezina heb je een foto voor ons?

  2. Geplaatst door misskoezina aan 20-11-2011

    Nee, die heb ik niet maar ik zal me best doen eentje te maken.

    Ma3asalama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.