Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bestilla – Bastilla – Pastilla met Kip ala moi

Bestilla - Bastilla - Pastilla met Kip

Bestilla (ook wel Pastila) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in de oven.<br><br>Pastila is een feestelijk gerecht en wordt daarom vaak geserveerd voor gasten en op feestelijke gelegenheden zoals bruiloften en geboortefeesten.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De kip goed wassen, met zout en azijn. De kip goed afspoelen en laten uitlekken. ontvel de kip. ik marineer de kip meestal een dag voor de bereiding.
Doe olie in de pan samen met de uien, peterselie, koriander, knoflook en kruiden.



Laat dit op een laag pitje sudderen. voeg ongeveer 100 ml water toe. als de kip gaar is haal je dit uit de pan en voeg je de 2 eetlepels suiker toe en laat je dit ff mee koken.
de kip laat je ondertussen afkoelen.

Ik laat de saus nog doorkoken en inbinden daarna voeg je 2 eieren toe en al roerend op een laag pitje houden. doe daarna de eiermengsel in een vergiet en laat dit uitlekken.

Bak en maal de gepelde amandelen en meng de suiker en kaneel erbij.

Als het goed is heb je nu 3 schalen 1 met kip 1 met de eiermengsel en 1 met de gebakken gepelde amandelen.

Pluk de kip in fijne plukjes

Zet de oven aan op 200 graden en vet de ronde bakblik waar je de bastilla in wil maken met gesmolten roomboter.



Leg 4 vellen bastilla vellen in de ronde bakblik . zorg dat je de bladen goed invet met roomboter. leg daarna een laagje gemalen amandelen op de vellen daarna een laag kip en hierover de eiermengsel. leg hier op nog 3 bladen en sluit de bastilla door aan de zijkanten naar binnen te vouwen.


Op afbeelding 3 zie je dat ik nog bladen heb aan de zijkant die leg ik over de bastilla heen en zorg dat de zijkanten goed zicht zijn gemaakt. soms til ik de bastilla voorzichtig op en zorg dat de bladen die ik op afbeelding 3 heb helemaal onder de bastille komen.


Bestijk de bastilla met eigeel en bak het goudbruin.

Bestrooi de bastilla na dat je hem uit de oven hebt gehaald met poedersuiker.

Mobiele versie afsluiten