Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bladerdeeg met kipvulling

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bismillah
Kook de kip in water totdat het goed gaar is, voeg zout naar smaak toe. Als de kip gekookt is moet je het water weggooien en de kip in kleine stukken scheuren en bot verwijderen, let goed op de kleine botjes!
De wortels heb je in tussentijds al gekookt en in kleine blokjes gesneden, je kan ook voorgekookte wortels en erwten kopen in blik.
In ieder geval doe je de gekookte wortelstukjes en erwten bij de kipstukken.
Ook de eieren moeten gekookt zijn en eigeel verwijderen. De eiwit in blokjes snijden en bij de kipstukjes toevoegen.
Doe een flinke scheut van de ketjap manis bij de vulling en even alles goed roeren. Zo en nu kan je beginnen met vullen.
Je legt een flinke lepel van de vulling op de hoek van een bladerdeeg en vouwt de andere hoek eroverheen, goed dicht "plakken" wat eigeel erover smeren en het kan de oven in.

succes en smakelijk eten inchallah!

Je kan een hele kip doen maar dan moet je de kip wel in stuken snijden voordat je hem kookt (en het is best veel, goed voor grote gezin). Je kan er ook voor kiezen om kippenpoten alleen te koken of kipfilet. ik zou zeggen doe wat jij het lekkerst/makkelijkst vind.

Mobiele versie afsluiten