Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunnen ringetjes. Klop de eieren los.

Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes.

Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.

Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten.

Maak de vulling: roer de feta, krabvezels, peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.

Bereiden:

Leg in het midden van elk deeglapje een klein beetje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water.

Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van de vork de randen nog eens aan.

Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei.

Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.

Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin.

Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.

bereidingstijd: circa 25 minuten + 20 minuten in de oven.

succes dames en ik hoor het wel hoe het gegaan is

Mobiele versie afsluiten