Bloemkoekjes (Un kurabiyesi)

2008-10-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *250 gram boter (kamertemp)
    *half glas zonnebloemolie
    *1 glas poedersuiker
    *3 eetlepels maizena
    *bloem totdat het een samenhangend deeg wordt.
    *half glas geschaafde amandelen
    *nog een beetje poedersuiker voor later erop

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 160C

Zet alle benodigheden klaar.Doe de zachte boter en de poedersuiker in een kom en kneed die met je vingertoppen goed door.Voeg daarna de zonnebloemolie en maizena erdoor en kneed die ook even door voeg er dan langzaam bloem toe zodat je een samenhangend deeg hebt. Laat het deeg 20 minuten rusten. Zet een bakblik met bakpapier klaar. Maak daarna balletjes van het deeg net als een walnoot en doop die in de geschaafde amandelen en zet het in het bakblik met tussenruimte.

Bak de koekjes totdat de onderkant beetje bruinig is.(koekjes moeten wel wit blijven!!!) Nadat de koekjes gebakken zijn zeef er poedersuiker eroverheen.Serveer ze nadat ze afgekoeld zijn.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 29
Beoordeel dit recept

29 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door wiebertje aan 13-10-2008

    Nou dat ziet er lekker en makkelijk uit.Dat ga ik inshallah morgen maken.

  2. Geplaatst door najelm aan 16-10-2008

    en wiebertje heb je die gemaakt? is goed lekker? dan zal ik het ook maken

  3. Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008

    Is dat alles wat er in moet ? Dat is wel vrij weinig.

  4. Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008

    ja

  5. Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008

    wiebertje heb je deze koekjes nog gemaakt?

  6. Geplaatst door sadiye aan 03-11-2008

    ik heb ff een andere soort van de bloemkoekjes gezet deze is absoluut lekkerder..

  7. Geplaatst door sadiye aan 18-11-2008

    😀 heeft iemand deze al gemaakt?

  8. Geplaatst door oumlaila aan 24-11-2008

    Wil ze graag maken, maar zou graag willen weten wat voor glas je gebruikt, en blijft de amandelschaafsel zo plakken of moet er eiwit bovenop? Jouw recepten zien er heerlijk ui Sadiye thanks voor het delen 🙂

  9. Geplaatst door sadiye aan 24-11-2008

    ik gebruik een glas van 220 ml.de geschaafde amandelen blijven plakken.geen dank oumlaila 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.