Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Brewat

Brewat

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.

doe dit in een kom en voeg poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit tot het een vaste vorm, waar je een balletje van kan maken zonder dat het uit elkaar valt.voeg eventueel boter toe als het niet zo vast is.

dan maak je allemaal kleine balletjes van het amandelspijs en zet even weg tot je het nodig hebt.

de filodeeg kan je een dag eerder uit de vriezer halen en gewoon in de koelkast zetten om te ontdooien.

snijd de filodeeg in stukken en bedek het overige filodeeg met een theedoek zodat het niet uitdroogd.pak een balletje amandelspijs en begin dit op te rollen tot een driehoek, ik denk dat de meeste wel weten hoe.smeer de uiteinden van de brewat met wat boter zodat het niet opengaat.

zo werk je alle koekjes af.verwarm de oven op 180gr en leg de koekjes op de bakplaat, laat dit ongeveer 15 a 20 min bruin bakken.in sommige ovens moet je ze omdraaien maar als je een hetelucht oven hebt hoeft dat niet.ze moeten niet te donker worden maar lekker bruin knapperig als het deeg van een bastilla.

dan doe je de honing in een diepe koekepan en zet dit even op laag vuur om de honing te laten smelten, voeg eventueel beetje mazhar naar smaak toe, en doop de koekjes hier in en laat ze goed de honing opnemen.

dan haal je ze eruit en leg dit in een vergiet tot het overtollige honing er uit valt.dan zet je ze op een mooi bord.versier eventueel met sesamzaadjes als je wilt.

je kan de vulling ook varieren met pinda’s of gemalen sesamzaad,het is maar wat je lekker vind.

Mobiele versie afsluiten