Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Briek

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Aardappel, ui en knoflook geschild in bodempje water in ca. 20 minuten gaar koken en laten afkoelen. aardappel praken met een vork. De peterselie fijnsnijden en bij de aardappelen doen en een ei.

Dan pak je de Loempiavellen en leg je ze in een ruitvorm voor je neer. Je voud de randjes naar binnen(niet te veel naar binnen vouwen) zo dat je de ene punt naar de andere punt kan vouwen (je vormt dan een driehoek)bestrijk de kantjes met alleen het eiwit.

Dan doe je in een bakpan een laagje olie verwarmt de olie.

Dan pak je de gevouwde Loempiavellen en doe je een beetje van het mengsel in het midden scheppen, als je er tonijn bij doet doe dat er dan boven op leggen, dan Met je vingers zachtjes aanduwen zodat je een halve maan van vulling vormt. Vouw een punt naar de andere punt en leg het in de olie en laat allebij de kanten goud bruin worden.

Briek op keukenpapier laten uitlekken en warmhouden.

Mobiele versie afsluiten