Briouats met amandelen

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Amandelspijs:
    * 40 gram boter
    * 500 gram ontvliesde amandelen
    * 150 gram suiker
    * 2-3 eetlepels oranjebloesemwater
    * 1 theelepel kaneel
    * 1 eetlepel oranjebloesemwater
    * 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg
    * 250 gram honing
    * olie om te frituren

Werkwijze

Stap1

Amandelspijs, laat de boter zacht worden. Vermeng de amandelen met de suiker, doe ze in de keukenmachine en mix tot het een stevige brij wordt. Leg dit mengsel op het aanrecht en kneed er het oranjebloesemwater en de zachte boter door. Bewaar op een koele plaats tot u de spijs gaat gebruiken. Voeg er kaneel toe.

Vouw de blaadjes filodeeg en verdeel ze over 3-4 stukken. Leg een beetje van de amandelspijs op een reep en vouw ze tot driehoekjes.

Verhit de frituurolie en bak de briouats met een paar tegelijk in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken, dep ze droog met een stuk keukenpapier en doop ze meteen in de honing. Laat ze opnieuw uitlekken alvorens ze in een dekschaal te doen

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door prinses nisrin aan 05-12-2005

    brick deeg wat is dat? zijn dat die loempia vellen?
    bedankt voor je heerlijke recept ik ga ze zeker incha-allah heel snel maken.
    liefs nisrin.

  2. Geplaatst door miss_brazil aan 24-08-2006

    ik zocht dir receptje al lang, maar ik vond steeds recepten waarbij je het deeg zelf moet maken en dan zijn ze nogal dik! Kan je ze ook frituren in een pan? Ik heb dat nog nooit gedaan maar mijn friteuze is stuk! Veel liefs bedankt! xx

  3. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 29-09-2008

    hmm k ga ze vanavond maken voor morgen inshallah

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.