Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Briouats met amandelen

Briouats met amandelen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Amandelspijs, laat de boter zacht worden. Vermeng de amandelen met de suiker, doe ze in de keukenmachine en mix tot het een stevige brij wordt. Leg dit mengsel op het aanrecht en kneed er het oranjebloesemwater en de zachte boter door. Bewaar op een koele plaats tot u de spijs gaat gebruiken. Voeg er kaneel toe.

Vouw de blaadjes filodeeg en verdeel ze over 3-4 stukken. Leg een beetje van de amandelspijs op een reep en vouw ze tot driehoekjes.

Verhit de frituurolie en bak de briouats met een paar tegelijk in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken, dep ze droog met een stuk keukenpapier en doop ze meteen in de honing. Laat ze opnieuw uitlekken alvorens ze in een dekschaal te doen

Mobiele versie afsluiten