Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes

Briwat - Marokkaanse filo- Amandeldriehoekjes

Briwat – Amandeldriehoekjes. Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te maken, alleen vraagt het wat tijd. Laat je niet verleiden om kant en klare amandelspijs te gebruiken, dat is zo kunstmatig! Ik heb het recept uit een van mijn kookboeken uit Marokko, maar dan aangepast naar een hoeveelheid voor zo’n 30-40 koekjes (afhankelijk van de grootte van je filodeegrepen).

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De amandelen in een pannetje met water doen en aan de kook brengen. 2 minuten laten pruttelen en afgieten. Dan het velletje verwijderen en de amandelen drogen in een theedoek. Maal ze dan met de suiker fijn in een haakmolen. Voeg de boter, oranjebloesemwater en kaneel toe en maal verder tot het samen gaat hangen. Als het te los is, nog wat extra boter erbij. Maak kleine bolletjes van dit mengsel (ter grootte van een olijf) en leg apart.

Laat het filodeeg ontdooien en snijd in gelijke repen, bij mij waren ze zo'n 6 bij 20 cm. Leg onderaan een velletje deeg een bolletje vulling. Vouw het dan tot een driehoekje, zie foto. Plak de uiteinden vast met een papje van bloem en water.

 

Verhit de olie, niet te heet. Bak 5-6 briwats per keer tot ze mooi goudbruin zijn (dat gaat heel snel, 1 minuut). Laat uitlekken en doe in de verwarmde honing (au bain marie). Laat ze hier even lekker in zwemmen en dan uitlekken in een vergiet. Bestrooi met sesamzaadjes.

Mobiele versie afsluiten