Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chebbakia

Chebbakia - Chebakia

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Rooster de sesamzaad eventjes in een koekenpan.

Stap2

Neem een grote kom en voeg daarin de ei, azijn, kaneel, gestampte anijszaad, 100 gram sesamzaad toe en meng dit goed met elkaar.

Stap3

Meng in een andere kom de boter, olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de boter gesmolten raakt en voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.

Stap4

Voeg daarna de gist, fijngestampte arabische gom en vervolgens het meel toe en kneedt dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt.

Stap5

Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.

Stap6

Bereidingswijze: Op een met meel bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje).

Stap7

Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken. Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt. Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken. Zo maak je alle chebbakia.

Stap8

Verwarm de olie in een pan en bak de chebbakia’s goudgeel.

Stap9

Haal ze eruit met een schuimspaan.

Stap10

Dompel daarna meteen de chebbakia’s in warme honing en laat ze uitlekken.

Stap11

Bestrooi de chebbakia’s met het resterende sesamzaad.

Mobiele versie afsluiten