Lekker pittig Mexicaans stoofpotje: chili con carne. We maken ‘m met gehakt, een pepertje en koffie. Ja, koffie. Want dat combineert heel goed met de bonen. Chocolade ook trouwens. Echt. Maar natuurlijk hebben we ook het klassieke recept.
Ingrediënten
- - 2 uien
- 2 rode paprika's
- 250 gram sperzieboontjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- rund of lamsgehakt (ca. 500 g)
- 1 kuipje kruidenpasta
- chili con carne ( bij AH te verkrijgen )
- 2 blikjes kidneybonen (a 400 g)
- 1 zakje tortillachips (150 g)
Werkwijze
Stap1
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. sperziebonen eerst 8 minuten koken en daarna toevoegen en meebakken.
Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen.
Mengsel 5 min. zachtjes laten koken.
Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen.
Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen.
Chili con carne met tortillachips serveren.