Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chinese mihoen

Chinese mihoen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Wel de mihoen in 5- 10 minuten in heet water tot deze los en zacht zijn. NIET KOKEN! Het wordt niet zo heel zacht, maar als ze maar los vallen. Je moet af en toe even losroeren.

Doe het in een vergiet en laat het uitlekken. Marineer de garnalen of kipfilet met wat peper en zout. Verhit wat olie in een koekepan of wok en bak hierin het vlees half gaar.

Voeg de roerbakgroenten tot deze zacht zijn, voeg de vetsin, sesamolie, zout en peper bij. Als de groenten gaar zijn, na een minuutje of 5, voeg dan de mihoen en ei bij en bak hutsend door tot deze verhit is en je maaltijd is klaar.

Variatie: voeg eens 1 tl kerriepoeder of marsala bij, geeft een lekkere smaak.

Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië en Singapore als bee hoon, in Indonesië als bihun of mihun. Kantoneestaligen kennen het als mai fan en Mandarijntaligen als mi fen.

Mobiele versie afsluiten