Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Choco-caramelkoekjes

Choco-caramelkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Verdeel de boter in stukjes hierop en kneed het door. Als het te droog is wat water toevoegen en kneden tot een samenhangend deeg. Bekleed de middelste bestillavorm met bakpapier en druk hierin het deeg uit. Bak het 20 minuten op 180 graden gaar.
Smelt ondertussen voor de vulling de boter en voeg de nestle, stroop en suiker toe. Breng het aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot het een dikke massa is. Giet dit over de gebakken en afgekoelde bodem. Laat het in de koelkast opstijven (een paar uur en het liefst een nacht!).
Smelt de chocolade met wat olie en besmeer de opgestijfde caramel met de bruine chocolade. Daarna de witte choco erop gieten en met de bolle kant van een lepel de chocolade uitsmeren zodat je een mooi effect krijgt. Laat hard worden en snijd in ruitjes of vierkantjes.

Mobiele versie afsluiten