Ingrediënten
- Ingredienten voor de bodem:
100 gr boter
175 gr bloem
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl bakpoeder
3 el water
Voor de vulling:
175 gr boter
100 gr suiker
3 eetlepels stroop
1 blikje gecondenseerde melk (fries meisje of nestle)
Decoratie:
150 gr bruine chocolade
50 gr witte chocolade
Werkwijze
Stap1
Meng bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Verdeel de boter in stukjes hierop en kneed het door. Als het te droog is wat water toevoegen en kneden tot een samenhangend deeg. Bekleed de middelste bestillavorm met bakpapier en druk hierin het deeg uit. Bak het 20 minuten op 180 graden gaar.
Smelt ondertussen voor de vulling de boter en voeg de nestle, stroop en suiker toe. Breng het aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot het een dikke massa is. Giet dit over de gebakken en afgekoelde bodem. Laat het in de koelkast opstijven (een paar uur en het liefst een nacht!).
Smelt de chocolade met wat olie en besmeer de opgestijfde caramel met de bruine chocolade. Daarna de witte choco erop gieten en met de bolle kant van een lepel de chocolade uitsmeren zodat je een mooi effect krijgt. Laat hard worden en snijd in ruitjes of vierkantjes.