Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocolade-aardbeien Taart

Chocolade-aardbeien Taart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding voor de taartbodem:

Klop voor het deeg de eieren met het hete water met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig.
Vermeng de suiker en de vanillesuiker, strooi dit er in 1 minuut bij en klop het geheel dan nog 2 minuten door.
Vermeng de bloem met de maizena en het bakpoeder.
Zeef de helft hiervan boven de eiercreme en roer het er kort op de laagste stand door.
Roer de rest van het meelmengsel er op dezelfde manier door.
Doe het deeg in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm (diameter 28 centimeter) en schuif de vorm op het rooster in een voorverwarmde oven.
Zet de oven op 175-200 graden en bak de taartbodem 20 tot 30 minuten.
Laat de taartbodem goed afkoelen en snijd hem een keer door.

Bereiding voor de vulling:
Klop de slagroom 1 minuut.
Zeef de poedersuiker en vermeng die met de vanillesuiker en de klopfix
Strooi dit mengsel door de slagroom, klop de slagroom verder stijf en doe 5eetlepels slagroom in een spuitzak.
Zeef de cacao en roer die door de rest van de slagroom.
Verdeel ongeveer 2/3 daarvan over de onderste bodem.
Bestrijk de andere bodem met de cacao-slagroom vulling en snijd die in stukken ( je kan zelf bepalen hoeveel stukken taart je wilt er uit snijden )
Leg die op de chocolade-slagroom en druk ze goed aan.
Bestrijk de rand van de taart met de rest van de slagroom.
versier de taart met de achtergehouden slagroom en garneer met aardbeien.

Mobiele versie afsluiten