Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocolade-cakerol

Chocolade-cakerol

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de eieren met de suiker 5 minuten lang tot een dikke, lichtgele en luchtige crème.

Meng de cacao en bloem en zeef dit twee keer zodat het goed gemengd is. Zeef het dan boven het eimengsel en schep er voorzichtig doorheen (scheppen en dus niet roeren!), zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft. Giet het op een met bakpapier bekleedde bakplaat (rechthoekig van 40 bij 25 cm.) en bak hem meteen in 10-12 minuten gaar (dit is echt lang genoeg, anders wordt hij te hard).

Leg tijdens het bakken vast een theedoek klaar en strooi hierop de 25 gr suiker. Als de cakeplak gebakken is, draai je hem met behulp van het bakpapier om op de theedoek. Trek het bakpapier eraf en rol de cake meteen op zolang hij nog warm is. Laat hem zo afkoelen.

Mix ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix en bewaar en de koelkast.

Rol de cake open en bestrijk met de slagroom. Rol de cake dan weer op en laat hem even "opstijven" in de koelkast. Snijd dan in plakken.

Belangrijk is om het beslag meteen na het mixen te bakken.

Nog belangrijker is om de cake meteen na het bakken op te rollen in een theedoek, anders gaat hij breken of krijg je hem niet opgerold.

Laat hem dan goed afkoelen voordat je hem weer open rolt.

Je kunt de cake ook vullen met pudding uit een pakje, of eerst een laagje jam doen en daarop de slagroom.

Mobiele versie afsluiten