Ingrediënten
- 250 gram
amandelen, geschild en gebakken en dan fijn gemalen met een paar stukjes erin.
1 ei
250 gram
boter
150 gram
suiker
Klein beetje bakpoeder een half theelepeltje
Meel
Vulling en decoratie
Caramel of jam
Pure of melkchocolade
Witte chocolade
Werkwijze
Stap1
de zachte boter goed tot een creme verwerken.
Suiker bij doen, goed roeren.
eitje erbij, goed vermengen.
KLein beetje bakpoeder.
De bewerkte amandelen erbij.
Meel zeven en beetje bij beetje toevoegen tot je eem zacht maar stevig deeg hebt.
Deeg in 2e verdelen.
Uitrollen op je werkblad/tafel tot het een dikte heeft van ongeveer 1/2 cm dik.
Met een klein Marokkaans theeglas rondjes uitsteken.
(of met een dop van zo'n 2 literflacon fles melk)
De rondjes op een bakplaat leggen(altijd met bakpapier)
Bakken in een voorverwamrde oven op 200 graden.
Na het bakken, af laten koelen.
de rondjes bestrijken met caramel fo jam.
Rondjes tegen elkaar plakken.
Chocolade au bain marie smelten.
Koekjes met behulp van een vork onderdompelen in de chocolade.
Op bakpapier uit laten lekken.
Als de chocolade droog is, witte choco smelten en met een klein lepeltje hoog boeven de koekjes streepjes maken.
heerlijk koekje!!